Pust, maškare,…

Enkrat letno so vsak od nas lahko obleče v karkoli in ne bo obsojan za to. Je še kaj lepšega?

Čeprav imam občutek, da se ljudje vse manj posvečajo temu pomembnemu običaju, sem mnenja, da ne bi smelo biti tako.

Pri nas doma je mami še danes tista, ki se zagotovo našemi vsako leto, medtem ko sem sama najbrž kakšno pustovanje v zadnjih letih izpustila, oprosti mami :-).

Sedaj ko sem mama, se mi to ne zdi več sprejemljivo. Otrokovi domišljiji je potrebno pustiti prosto pot. Veselje in zabava, ki ju to lahko prinese sta neizmerna. In mi smo otrokom zgled! Če se od nas ne bodo naučili zabavati in pustiti domišljijo prosto pot, od kod pa se bodo?

Seveda bi temu moralo biti tako vse dni v letu, a ob tem času je to pričakovano in zato sprejeto s toliko večjim navdušenjem.

Zame je to priložnost, ko lahko stopim iz vsakdanjega ritma in se postavim v kožo nekoga ali nečesa drugega.

Morda se sliši čisto malenkostno in nepomembno, a je daleč od tega. Resnično prinese kratek oddih, ki ga v tem napetem, stresnem življenju še kako potrebujemo.

Sem popolnoma za to, da se ta običaj ohranja še naprej in da se čim več, tudi ljudi starejših od 12 let, našemi in ponovno najde otroka v sebi.

Sedaj ste lahko tisto, kar ste si vedno želeli biti, pa četudi to pomeni, da predstavljate samega sebe, v teh dneh, vam tega ne more vzeti nihče.

Da ne omenjam, da je bil to velik vir dohodka in nezdrave prehrane, ko smo bili še otroci 🙂

A mate kej za pusta hrusta?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.