Starostna razlika in ljubezen

Vse bolj pogosto se pojavljajo pari, med katerimi je precejšnja starostna razlika. Sama načeloma verjamem v ljubezen, ne glede na starost. Stvari pa vendarle niso tako enostavne…

Težko verjamem, da gre med osebo staro šestnajst let in drugo osebo, ki jih šteje okrog štirideset res za pravo ljubezen. Vse več je takšnih najstnikov, ki se zapletejo v romantično razmerje z veliko starejšo osebo. V vseh primerih, ki jih poznam sama, se je končalo slabo.

Seveda ni nemogoče, je pa manj verjetno in z razlogom je med osebami, kjer je eden od vpletenih tako zelo mlad, spolnost prepovedana z zakonom.

Velika starostna razlika v odnos s časom pripelje različne želje. Čeprav se ti dve osebi med seboj dobro razumeta, pa imata v določenem obdobju v svojem življenju različne želje. Tako bi mladi seveda radi še žurali in hodili ven, medtem ko starejši zabavo vidijo v drugačnih aktivnostih.

Pod vprašaj se postavijo tudi otroci, v kolikor si jih par želi. Še posebno, ko gre za odnos, kjer je ženska toliko starejša od moškega. Je on sploh že pripravljen na skrb za otroka, medtem ko se njeno obdobje plodnosti že izteka?

Vse te situacije postavijo odnos na preizkušnjo in redki jo uspejo tudi prestati. Starostne razlike najbolj pridejo do izraza, ko je ena od oseb v tem odnosu še v najstniških ali dvajsetih letih. Ponovno pa, ko se starejši že bliža svojim zadnjim dnem.

Sama podobne izkušnje nimam. Težko si predstavljam, da bi lahko z nekom, ki je dvajset ali več let starejši od mene našla toliko skupnih točk, še posebno pa se mi zdi problematično področje spolnosti. Ampak to sem samo jaz…

Vem pa da ljubezen ne izbira in takrat so vse to nepomembne malenkosti.

Vse je glavi, so torej tudi predsodki do parov, kjer so velike starostne razlike, samo predsodki? Je starost res samo številka?

To nam vsekakor dokazujejo tisti, ki jim je uspelo ostati skupaj 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.