Prva risbica

Ja risali smo…

Nekaj dni nazaj je naš malček na vse pretege želel v roki držati kemični svinčnik, pa sva mu ga dala. In kot, da je to nekaj samoumevnega, je z njim nakazal risanje po podlagi.

To nama je pokazalo, da mu bo očitno že potrebno omogočiti uporabo barvic. Včeraj je tako moj malček narisal svojo prvi risbico. Je izjemno abstraktna in umetniška, različnih oblik in barv, ki so najbrž globljega pomena in so prepoznavna samo umetnikom in visoko inteligenčnim osebam :-).

Potem ko bo čez štirideset let svetovno znan slikar, bomo seveda njegova dela lahko prodali za milijone. Glede na čustveno vrednost, ki jo ta dotična slikica za nas predstavlja, bi težko določili ceno, saj so to res spomini na neprecenljive trenutke… 🙂

Torej…

Malo smo sicer imeli težave omejiti njegovo umetniško izražanje samo na list papirja in ne tudi na tla, na mizo, na stol…Poleg tega sva mu le s težavo dopovedala, da barvice niso igračke za igrat se in v usta dajat. A mislim, da smo na koncu zelo uspešno zaključili njegovo prvo srečanje z risanjem.

O tem, kako zelo ponosna sva bila na izjemno sposobnost opazovanja in ponavljanja, najbrž ne rabim razlagati. Je pa res, da me je izjemno presenetil. Nisem pričakovala, da bo že pri dobrih 14ih mesecih sposoben početi kaj tako zahtevnega, dejansko sedeti pri miru in ustvarjati.

Tian zna res presenečati in vsakodnevno vztrajno prinašati nasmeh na naša usta in v srca. Me prav zanima, kaj nam bo prinesel jutri. Morda oblikovanje gline ali računalniško programiranje? S temperami pa se je tako srečal že, ko je bil star šele pol leta.

A ne bi bilo super, da bi bili kar vedno tako majhni in nedolžni…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.