Ginekološka klinika (drugič)

Pa pojdimo po izvide…

Kot da obisk zdravnika ni že sam po sebi stresen, še posebno ko greš po novico o svojem zdravju, se je vse skupaj zapletlo že kar kmalu.

Pri prvem pregledu mi je medicinska sestra dala datum in uro naslednjega (včerajšnjega pregleda), potem sem šla v pisarno za naročanje, kjer so datum in uro preverili, potrdili in zabeležili. Vpisali so vse skupaj tudi na kartonček, ki so mi ga dali za seboj. Včeraj sem prišla v sprejemno pisarno, kamor naj sploh ne bi prišel več kot petnajst minut pred uro pregleda. Tam so me sprejeli, pregledali moj kartonček in me napotili čakati pred ambulanto. Na vratih ambulante piše, da naj se ne trka in da pokličejo ko bo čas.

Sedim in čakam. Z menoj pred to isto ambulanto sedi še pet drugih žensk.

In jih kličejo notri, prvo, drugo, tretjo, četrto, peto…vmes pridejo še nove.

Po slabi uri čakanja se odločim, da povprašam, kakšen je sistem pri vrstnem redu in v čem je smisel naročanja, če uro kasneje še vedno čakam. Medicinska sestra me obvesti, da sem naročena šele ob 12:10 uri in ne ob 8:35 kot so potrdili trije uslužbenci pred njo. Najbrž ne rabim razlagati, kaj je temu sledilo, ni bilo najlepše, kljub temu da krivda ni bila na njeni ali na moji strani. Kljub vsemu me je takoj vzela pred ostalimi in vse to samo za 25 sekund ginekologovega časa.

Resno se sprašujem o sposobnostih zaposlenih, ki skrbijo za naše zdravje. Kako so uspeli po treh preverjanjih uro posredovati narobe. Še dobro, da so zadeli dan!!

Izvedela nisem pravzaprav nič novega. Tkivo je spremenjeno, kar v povezavi s HPV pozitivnim testom pomeni, da bo potreben laserski poseg. Poseg naj ne bi bil zahteven ali boleč, traja pa tudi samo nekaj minut. Po samem posegu se še štirinajst dni pričakujejo krvavitve. Ginekolog je še dodal, da ga nič ne skrbi in da tudi mene ne bi smelo. Rekel je, da je resnost posega nekako skladna z resnostjo pridobljene plombe pri zobozdravniku.

To seveda dobi svoj pomen, če te je na smrt strah obiska zobozdravnika…kar pa mene na srečo ni 🙂

Kljub temu, da me je poskušal pomiriti, me vseeno vse skupaj malo skrbi…

Upam, da ima prav in močno upam, da to jemljejo bolj resno in natančno, kot naročanje svojih pacientov!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.