Babice in dedki v vlogi varušk

Tian ima najboljša dedka in babici na svetu! Vedno so pripravljeni vskočiti, ko je to nujno, ali pa zgolj najina želja v zadnjem trenutku, da bi si vzela nekaj trenutkov zase.

Sama tudi nikoli nisva imela težav s tem, da bi mu ga jim zaupala, čeprav se, bolj na začetku kot sedaj, večkrat sprašuješ, ali sploh lahko kdo na tem svetu poskrbi za tvojega otroka tako dobro kot ti 🙂

Se pa večkrat sprašujem kdaj jih uporabljamo preveč in kdaj morda premalo?

Mislim, da to drugo ni vprašanje oz. težava. Koliko pa je preveč, da se morda zdiš neodgovoren starš, ki svojega otroka prepuščaš v roke nekomu drugemu, pa čeprav babicam in dedkom?

Nikoli, ampak res nikoli, ne bi prepustila svojega malčka nekomu drugemu samo zato, ker bi mi bil odveč ali še kaj hujšega. Običajno varuško potrebujeva, ko morava oba hkrati delati ali pa si večer vzameva zase. Še najbolj pa me pri vsem skupaj osreči to, da vem, da se mu z veseljem posvetijo in njegov obisk razveseli in polepša urice tudi njim.

Moram reči, da je vse skupaj res lažje, ko imaš ljudi okoli sebe, ki so vedno pripravljeni vskočiti.

Težko si predstavljam, kako bi bilo biti popolnoma sam v tem.

Okoli sebe imam več ljudi, ki so ravno pred tem, da bodo postali starši in že sedaj vedo, da bodo morali za vse poskrbeti sami. Nikakor ne dvomim v to, da jim bo uspelo več kot odlično. Vem pa, da jim niti najmanj ne bo enostavno. Najprej zato, ker gre za prvorojene otroke, potem pa tudi zato, ker nimajo podpore družine in bližnjih.

Nikogar nimaš, ki ti pomaga pri skrbi za otroka s kakšnim nasvetom, ali s tem da za kakšno urico poskrbi zanj in nikogar nimaš, s katerim bi lahko delil svojo največjo srečo na svetu. Zgodi se ti prelomni dogodek v življenju, novo bitje pride na svet, tvoji bližnji pa se iz takih ali drugačnih razlogov odmaknejo od tebe, od tvojega otroka.

Tianovi babici in dedka: morda vam premalo povemo, kako zelo hvaležni smo, da vas imamo. Škoda, da nimajo vsi otroci tako dobrosrčnih, pozitivnih in vedno pripravljenih na vse, tudi na igranje v blatu in brisanje ritke, babic in dedkov. Hvala!

Napisal/a

2 Komentarjev to “Babice in dedki v vlogi varušk”

  1. aleksandra says:

    Kako bi ne imel rad in če se le da čas, da ga preživim s črmljem, ki je brezpogojno spontan, ki je nasmejan, nepokvarjen, ki se stisne k tebi, ki te nasmeji, ki te razveseli, ki te ponese v mladost, ko so moji otroci počeli taiste stvari. Otroke imam enostavno rada in res mi pričarajo nasmeh na ustnice. Dobro, da nam je tako namenjeno. Naj bo še naprej tako……Aleksandra=babica.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.