Srečno novo leto!

Pa smo dočakali prihod še enega leta. Tokrat gre za zloglasno leto 2012, v katerem naj bi (spet) prišel konec sveta. Še skoraj celo leto bomo morali počakati, da vidimo, kako bo s tem…

Četudi bi se morda res zgodilo, prav veliko tako ne moremo storiti, da se ne bi. Večjega smisla, da se s tem ukvarjamo, nekako nima.

V različnih kulturah obstajajo različni načini, kako se ljudje poslavljajo od starega leta. Od tega, da preganjajo zle duhove s pirotehničnimi sredstvi, do uničevanja slabih spominov, zapisanih na papir.

Pri nas tovrstnih običajev ni. Je pa res, da čisto avtomatsko razmišljamo o tem, česa si želimo za prihodnje leto, kaj bomo spremenili.

Sama sicer nikoli nisem delala nekih zaobljub, se pa težko uprem temu, da ne bi razmišljala, kaj bo novo leto prineslo.

Predvsem si želim uspešno rast in razvoj, ter zdravje za mojega malčka, na drugem mestu pa, da bi se uredile stvari z mojim zdravjem. Morebitne resnejše težave nekako niso sprejemljive, tako da razmišljam samo še o pozitivnih stvareh, bo pa čez kakšen teden situacija veliko bolj jasna. Zase drugih želja nimam. Finančna varnost bi bila super, ampak to bomo že uredili.

Si pa za naš svet želim marsikaj…

Ohranjanje in ponovno vzpostavljanje naravnega okolja.

Nič izumrlih živalskih in rastlinskih vrst.

Občutno manjše (ali celo nično) onesnaževanje okolja.

Nič nasilja katerekoli vrste.

Konec svetovne krize.

Enakovrednost vseh ljudi v vseh pogledih.

Predvsem pa, da bi vsako živo bitje imelo možnost, da si zagotovi dostojno življenje, polno sreče in osebnih zmag. Ne moremo vplivati na vse, kar nam življenje prinese, lahko pa vplivamo na to, kako bomo to sprejeli!

Vsem želim, da bi našli svojo osebno srečo, videli lepoto življenja in delili dobroto za druge in zase.

Srečno (v tistem pravem pomenu besede) novo leto 2012!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.