Shod v trenirkah

Jaz sem za!

Kako daleč smo prišli… Kje bi človek sploh začel?

Naj najprej omenim, da sama večino svojih dni preživim ravno v trenirki in sicer zato, ker vsakodnevno poučujem otroke plesati, pa tudi ker je udobno.

Naj povzamem, 12.12. je v Ljubljani potekal shod v trenirkah, kot odziv na objavo SDS na svoji strani, da so Jankovića v določenih mestih volili predvsem tisti v športnih oblačilih (trenirkah), tisti z na novo pridobljenim državljanstvom in tisti, ki imajo tuj naglas.

Sama zagovarjam to, da ima vsak državljan ( z volilno pravico), svoje razloge, zakaj voli, kogarkoli pač voli. In ti razlogi so za to osebo zadostni, vse ostalo pa ni pomembno. Zato so volitve tudi anonimne.

Celotna zakonodaja v Sloveniji (tudi drugod po svetu)sloni na tem, da ne smemo diskriminirati. Kako lahko potem tako velika in vplivna stranka kot je SDS, na svojo stran zapiše kaj tako žaljivega in diskriminatornega.

Kaj res ne znajo sprejeti poraza?

Resnično sem ogorčena. Nihče si ne bi smel kaj takšnega dovoliti. Ja res je, svoboda govora, ampak ne ko pri tem žalijo veliko ljudi.

Kje pa imajo dokaze,  kdo točno je koga volil?

Četudi je res, da so osebe z navedenimi karakteristikami volile Jankoviča, kaj nam že to pove? Če smo že natančni, sem šla tudi sama volit v trenirki, ali to sedaj pomeni, da nisem izobražena in politično osveščena državljanka? In ali sem zato, ker sem šla v trenirki res volila Jankoviča? In tudi če sem volila Jankovića?

Sama imam sedmo stopnjo izobrazbe in tudi to ni nikakršen faktor, ki bi določal, koliko dejansko sama vem ali pa nekdo drug ve o tistem, ki ga voli.

Popolnoma podpiram svobodo govora, a ne takrat ko gre za diskriminacijo na več nivojih.

Oblačila, vrsta državljanstva ali pa materni jezik ne določajo vrednosti človekovega življenja in njegove pravice. Vsi z volilno pravico smo si enaki, vsak glas šteje enako.

Četudi morda kdo pride in voli na podlagi žreba ali vrženega kovanca, ali pa mu je pač všeč številka pred določenim kandidatom. To je pravica vsakega od nas!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.