Novega leta dan

Ko sem bila majhna smo novo leto vedno praznovali v družinskem krogu. Običajno smo spremljali program in odštevanje na RTV ali pa smo se igrali družabne igre. Točno ob polnoči je oči vrgel eno petardo, spili smo sok, kasneje požirek šampanjca in odšli spat. Nič prav posebnega, a bili smo skupaj in mislim, da tega v takšnem obsegu, s svojimi starši ne bom več doživela. Žal…

Sedaj sem jaz tista, ki bom pripravila sok in kupila tisto eno petardo, oz. kaj veliko manj nevarnega. Ter v krogu svoje družinice praznovala precej naslednjih preskokov iz starega leta v novo.

Spomnim se, ko smo bili malo starejši smo več mesecev vnaprej načrtovali, kje bomo preživeli najdaljšo noč v letu. Na koncu se je izkazalo, da je bil eden od spontanih žurov med letom boljši in daljši, kot ta. Pa vendar je vse skupaj imelo svoj čar.

V zadnjih nekaj letih je to čisto izgubilo svoj pomen.

Pred Tianom, sva se v zadnjem tednu odločila, kam bova šla. Sedaj pa je tako jasno, da bova kar nekaj naslednjih zadnjih dni v letu preživela doma.

Sedaj na to gledam bolj tako, kot da je to pač še en dan. Večina pa to vidi kot nov začetek.

Zastavijo si cilje za novo leto in upajo, da bo prineslo kaj lepšega. Upam, da imajo prav!

A zame vseeno to ne bo čisto navaden dan! Najdaljšo noč v letu bom preživela v družbi mojih dveh fantov, upam, da v budnem stanju 🙂 in to je več kot bi si lahko želela.

Sedaj ko smo na polno zaposleni in stalno nekaj hitimo, so tako drobne stvari nekaj res posebnega. Ostanejo v spominu.

Upam, da jih bo še  mnogo in to je moja novoletna želja!

Kakšna pa je vaša?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.