Izvid: C

Po rednem ginekološkem pregledu vedno s strahom čakam na izvide, tisti štirje tedni, ali še kakšen zraven se neznansko vlečejo. Sicer še nikoli nisem imela resnejših težav, a naj bi bila bolj dovzetna in občutljiva za morebitne težave na tem področju.

Potem pa se je zgodilo…

Malo več kot pol leta nazaj sem imela redni, kjer so mi vzeli tudi bris po Papanikolau (PAP).

Čez štiri tedne od pregleda sem prejela obvestilo. Že samo to, da si dobil obvestilo na dom ne pomeni nič dobrega. Preden odpreš kuverto pa se samo še sprašuješ, kako hudo je. Moje pregledane celice so bile C-NEG kar pomeni: spremenjene celice – PIL nizke stopnje (kontrola čez šest mesecev).

Po šestih mesecih sem ponovno odšla na pregled, kjer so mi odvzeli dva vzorca, za natančnejše preiskave. Bila sem optimistična, da je šlo pač za vnetje ali kakšno drugo minljivo, samo od sebe pozdravljivo stanje. Včeraj sem dobila tudi ta izvid.

Tokrat so celice pokazale stopnjo C: pokaže spremembe, ki pa še ne pomeni rakavega obolenja, vendar je potrebno bris čim prej ponoviti in opraviti natančnejše preiskave (kolposkopija).

Naročili so me na pregled takoj, od koder me bodo napotili naprej na ginekološko kliniko.

KAJ? KAKO? OD KJE? NE RAZUMEM?

Izvid na katerem piše, da lahko ni nič narobe, ali pa vse narobe.

Načeloma sem optimist, a hkrati tudi realist.

V glavi so se mi zvrstili vsi možni scenariji…

Prvi sklep je, da bova očitno z naslednjim otrokom morala počakati, dokler se to ne uredi. Ko se uredi, ali se bo sploh uredilo? To me je potrlo…

Potem sem ugotovila, da niti ne vem, za kaj gre, koliko časa lahko zdravljenje traja, kaj je sploh narobe in kaj vse to zame pomeni?

Od tam naprej si nisem več upala razmišljati, sem se pa vseeno odločila, da težava ni resna in da se bom, kar se da hitro pozdravila. Samo želim si lahko, da sta moja želja in upanje dovolj, da bo zares tako.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.