Prvi čeveljčki

Pa smo tam 😀 že kar nekaj časa se moj mali sinek postavlja sam na noge in s pomočjo kar pogumno mašira. A šele v zadnjih dnevih je tudi sam naredil prvih nekaj korakov.

Odpre se povsem nova paleta zadev, ki so mu, s tem ko stoji, na dosegu roke. Ponovna reorganizacija doma je bila potrebna že nekaj časa nazaj in stanovanje opremiti otroku primerno je še najmanj.

Ozračje se počasi ohlaja, bosih nog naokrog nekako več ne bo prišlo v poštev. Tako smo se odpravili po nakupih, v lov za prvimi čeveljčki, ki bodo dejansko koristili svojemu namenu, torej hoji ;-).

Moram reči, da je zadeva precej kompleksna. Najprej se seveda postavi vprašanje, kakšen mora biti čevelj, da bo najbolj primeren za prve korake, za zdrav razvoj otroka in tako naprej.

Potem je tukaj velikost. To, da so iste številke različnih proizvajalcev različno velike, ni nič novega. Je pa zame vsekakor novo, kako izbereš primerno velikost, da ne bo premajhen, da ga ne tišči kje, da bo lahko hodil in podobno, glede na to da sam ne zna opozoriti na te stvari.

Pa smo začeli kar na začetku ponudbe v trgovini in s tistim parom, ki je nekako ustrezal vsemu, kar sva si s Sašom zamislila, da naj bi prvi otrokovi čeveljčki imeli.

Zelo hitro se je izbor drastično zmanjšal že zaradi same velikosti. Čeprav je Tian eden večjih mladeničev za svoje mesece, pa ima vseeno šele deset mesecev in tako majhnih čeveljčkov je kajpak manj kot pa ostalih velikosti.

Dejansko obuti sam čevelj je spet zahteval svoj proces, saj je to za Tiana nekaj povsem novega in ga je na vsak način poskušal najprej nesti v usta. A tudi to nam je uspelo in na koncu smo le kupili par primernih čeveljčkov.

Seveda smo jih morali ob prihodu domov kar takoj preizkusiti. Česar nismo upoštevali, ker na to nismo niti pomislili, je da otrok ne hodi tako »prefinjeno« kot mi sami. Kaj to pomeni? Morali bi biti bolj pozorni tudi na samo površino čevlja. Namreč ob popoldnevu nabiranja metrov po asfaltu, se je zgornji del kupljenih čevljev že prvi dan kar dodobra obrabil. Hm…naslednji čevlji bodo najbrž kar pancarji… 😀

Čisto iskreno pri nakupu nisva niti pomislila na to, da bo v čevljih počel še kaj drugega kot dejansko hodil (beri: plazil, drajsal po tleh,…). Sedaj ko pomislim nazaj se počutim kar malo…no »nebrihtno« 😀

A tudi tokrat smo se naučili svoje in prepričana sem, da bo naslednji nakup, ki bo nedvomno sledil v roku dveh do treh tednov, bolj premišljen in definitivno z upoštevanjem VSEH dejavnikov!

 

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.