Oblačila za dojenčka

Otroka je seveda treba v nekaj obleči, še posebno, če je rojen v pozno jesen. Prvi mesec sva se še malo učila, v čem je Tianu najbolj udobno. A na začetku je tudi bolj kot ne pri miru.

Z meseci pa se je začelo obračanje, sedenje, plazenje in tudi vstajanje.

Za vse to pa potrebuje nekaj udobnega in v čemer mu ne drsi.

Skozi sem dala marsikatero trgovino in zelo kmalu ugotovila, da je vsem skupno, da v vsaki določena velikost pomeni nekaj drugega. Vem sicer, da je Tian precej visok (kot se je izrazila pediatrinja) za svoje mesece 😀 in zato že od petega meseca kupujeva bodije in žabice za eno leto. Velikosti so res čisto mimo in ničesar več ne kupim brez, da bi ga vzela s seboj.

Podobno kot v nosečnosti, se mi zdi, da so tudi za dojenčke določena oblačila res draga. En bodi lahko stane tudi toliko kot moj pulover, pa je blaga morda za en rokav puloverja.

To se mi zdi kar malce prehudo.

Če iz velikosti preidemo na izbiro. Pa smo spet pri modri in roza. Glede na to, da nimam namena vsakemu naslednjemu otroku kupovati čisto novih oblačil, ampak bi nekatere vseeno ponovno uporabila, sem seveda kar malo občutljiva na striktno modro in roza, že od samega začetka tako stremiva k unisex barvam.

Podobno kot pri izbiri sobice, je tudi tukaj zelo težko najti kaj drugega kot ti dve barvi. Saj nič ne rečem, vsekakor pride v poštev kaj modrega, ali roza. Da pa bi vse bilo v izključno eni od teh dveh, se pa nikakor ne strinjam. A žal sem opazila, da se trgovine zares močno oklepajo tega.

Ob koncu pomladi sem naletela na še eno oviro, praktično v nobeni od trgovin nisem več uspela najti bodija z dolgimi rokavi. Vsepovsod so me prepričevali, da je pa ja prevroče, da bi otrok imel dolge rokave oblečene ali so smejali meni oz. Sašu.

Kot prvo; gre za dojenčka, ki je oblečen malce več kot smo ostalo, kot drugo; sem jaz njegova mama in bom jaz presodila, kako vroče je, kot tretje; pomlad ne prinaša izključno samo toplih oz. vročih dni, kot četrto; morda pa načrtujemo potovanje v Rusijo in kot peto: morda pa potrebujem bodi z dolgimi rokavi za prah brisat!

Nikakor ne krivim prodajalk, če nimajo, pač nimajo, to vsekakor razumem. A zadostovala bi obrazložitev, da so žal založeni sezonsko in da do jeseni ne bodo imeli več bodijev z dolgimi rokavi, ker je vse pošlo, nikakor pa ne potrebujem tovrstnih opazk.

Razumela bi, če bi se s tem srečala v samo eni od trgovin, a žal to ni bil osamljen primer.

Tian je prejel kar nekaj cunjic tudi v dar. Sicer sem izjemno hvaležna za vsako pomoč in priročna darilca, prejela sem res veliko parov kavbojk. Sicer je to odlično, res je, ampak dojenček ne potrebuje več kot enega para kavbojk, pa še tega ima za določene posebne priložnosti. Vem, da je morda težko kupiti kaj primernega, v kolikor še nimaš svojih otrok, a morda nekakšno priporočilo vsem tistim, ki še boste kupovali tovrstna darilca.

V tej starosti je na prvem mestu udobje, da se lahko prosto giblje in šiba naokoli, kar pa ne pomeni, da otroček ni lepo oblečen. Vsaj po mojem mnenju je tako. Škoda, da kupite kaj, česar otrok potem ne bo nikoli oblekel. Mogoče ni slabo vprašati staršev kaj otrok potrebuje, ali pa morda kakšen darilni bon če niste prepričani.

V kateremkoli primeru že, uspešno nakupovanje želim 😀

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.