Dopust in morje

Načrtovanje dopusta je potekalo že kar nekaj časa prej, preden smo dejansko šli. Prvič po mnogo letih sem si, skupaj s Tianom, privoščila kar tri tedne v kosu. Sašo se nama je pridružil po enem tednu. Za seboj sem spakirala toliko stvari, da je vse skupaj potekalo skoraj kot selitev. Kar je Tianovih stvari sem tako vse vzela s seboj, pa še to so bila potrebna pranja in še bodo. Še dobro, da imamo precej ogromen avto, da je sploh vse šlo noter. Tako majhen osebek pa toliko opreme; voziček, posteljica, stajica, plenice, brisače,…

Po mojih predhodnih izkušnjah sem se kar malce bala, kako bo malček sprejel morje in visoke temperature. Moj strah je bil na srečo zaman. Tako kot pa je on navdušen nad vodo, čofotanjem in špricanjem, je pa resnično veselje gledati. Že samo pogled na širno morje ga spravi v dobro voljo. Na dan pridejo vsi še neizgovorjeni zlogi in nasploh težko skrije navdušenje.

Zelo dobro je sprejel tudi uporabo obroča, kar pomeni, da se lahko odpravimo tudi v globlje vode. Še najrajši pa šari po kamenčkih in z ročicami šprica vodo naokoli.

Visoke temperature pa so prinesle tudi nekaj manjših težav. Naredili so se mu izpuščaji okoli vratu in nekaj neprespanih noči je za nami. A smo se vnesli.

Sedaj smo nekje na sredini našega brezmejnega uživanja in tistega pravega družinskega preživljanja prostega časa. Moram reči, da sem res neizmerno srečna. Vse kar je skrbi in obveznosti smo pustili doma in resnično uživamo.

Tudi samo morje ima zame poseben čar, svojo mogočnost in skrivnostnost.

Tian je v zadnjih dnevih res napredoval. Sam se postavi na noge sicer že nekaj časa, a mu uspe obstati brez podpore tudi kakšnih deset sekund.

Zelo je postal pozoren na kužke. Vsako srečanje s psom tako pomeni nasmešek do ušes, kazanje z rokicami proti kužku, val »besed«, celo evforijo. Naučil se je tudi pomahati in pozdraviti.

Zelo očitna je postala njegova radovednost. Vse kar se dogaja mora spremljati in videti. Posledično je postal kar izziv zaspati v vozičku. Na sprehodu običajno srečamo cel kup novih ljudi in živali, ki seveda ne gredo mimo nas kar v tišini in čim bolj neopazno 😀

S Sašom se morava kar malce zadrževati, da ne preizkušava znova in znova vsega kar zna, saj sta najin ponos in navdušenje res velika. Očitno smo v obdobju, ko se res vsak dan zgodi kaj novega.

Upam, da si tudi vi vzamete nekaj trenutkov zase, za svoje otroke, za družino in da vas čaka zaslužen dopust, pa naj bo to na morju ali pa kje drugje.

En nagajiv morski pozdrav vam pošiljamo Tian, Sašo in Špela!

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.