Priprava na porod

Še mesec in pol do predvidenega datuma poroda…

Pri ginekologu preverijo, če se je Tian že obrnil z glavico navzdol, vsakič mu izmerijo tudi srčni utrip. Pogostost pregledov se spremeni iz enkrat mesečno, na vsak teden. Dobiva tudi napotnico za sprejem v porodnišnico in za reševalno vozilo, v kolikor ga bom potrebovala.

Po nakazanem znesku od centra za socialno delo je čas, da kupim vse, kar bo najin sinek potreboval, ko bo prišel domov. Znesek je seveda občutno premajhen, za vse kar moram kupiti, a tudi na to sva se pripravila že prej.

Sva pripravljena? Ne še. Pripravim še dve torbi. Eno za Tiana, ko naju bo prišel Sašo iskat v porodnišnico in eno zame, za bivanje v porodnišnici in odhod domov. Vsemu temu priložim še paket za odvzem matičnih celic.

Matične celice…zakaj ja, zakaj ne in pri katerem podjetju. Vse to je odvisno od vsakega bodočega starša. Midva sva se odločila za. Preprosto zato, ker poti nazaj ni. Ko je otrok enkrat rojen, se ne moreš več odločiti za odvzem. Upam, da ne, ampak v kolikor jih bomo potrebovali, si ne bi želela, da kaj obžalujeva in da ne bi imela tudi te možnosti. Vse za najinega sinka.

Končno porodniška. Vse pripravljeno in čakava. Prvih nekaj dni se mi je še zdelo dobro, da sem frej, potem pa mi je postalo dolgčas.

Ker sem bolj majhne rasti in ker je bil moj trebušček tako zelo velik, vožnja z avtomobilom ni prišla v poštev, saj ne dosežem pedal, če nisem res blizu volana, kar je tokrat preprečeval trebušček. Sprehodi bi še šli, če bi lahko hodila dlje kot 10 minut.

Nerodna, okrogla, zdolgočasena od brezdelja tako vsak dan nestrpno čakam, da bo prišel dan, tisti dan!

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.