Nakup otroške opreme

Šola za starše je vsekakor prinesla nekaj novega, med drugim tudi približno sliko o tem, kaj vse je potrebno še kupiti. Napisala sem si seznam in se odpravila po trgovinah.

Prva naloga je bilo raziskovanje, kje kupiti vso to opremo in pripomočke najbolj kvalitetno in hkrati najbolj ugodno. Ker je bilo to področje zame čisto neraziskano, sem morala najprej sploh odkriti, kje vse je mogoče kupiti oblekice, pripomočke za umivanje in kopanje, voziček, posteljnino,…

Ugotovila sem, da so določene trgovine ugodne in kvalitetne za določene stvari. Da bi vse kupila v samo eni trgovini ni prišlo v poštev, najprej zato, ker enostavno ni čisto vsega v eni trgovini, po tem pa še iz finančnega vidika.

Največji izziv je prinesel nakup vozička. Tri kolesa ali štiri. Veliki koleščki ali majhni. Ročaj za potiskanje vozička v enem kosu ali v obliki dveh ročajev. Velika košara pod vozičkom ali majhna. Torba za zraven, ali ne. Komplet 3 v 1 (košara, lupinica, športni del) ali vsak del posebej. Ustrezna velikost, da bo šel v prtljažnik avtomobila. Poleg vsega tega pa še, da bo zdržal še za kakšnega naslednjega otroka.

Dilem za nekoga, ki nima pojma kaj kupuje, kar precej. Pa sva šla po zdravi pameti in osebnih željah.

Štiri čim večja kolesa zaradi večje stabilnosti. Ročaj za potiskanje vozička v enem kosu, zaradi večje praktičnosti. Čim večja košara pod vozičkom, v primeru, da greš v trgovino, da lahko še kaj spraviš spodaj in ni potrebno nositi v rokah. Torba niti ni bila obvezna, sva jo pa dobila zraven. Po finančnih izračunih sva prišla do ugotovitve, da je 3 v 1 vsekakor bolj ugodno, kot da se kupuje vsak del posebej. Velikost za hrambo vozička v prtljažniku pa smo tudi izmerili. Kar se kvalitete tiče, sva bila pozorna predvsem na to, da je šlo za uveljavljeno podjetje.

Naj omenim da je bil voziček izjemno znižan (iz 699€ na 429€), ker je bil lanski model. Osebno mi je čisto vseeno, kateri model je in kdaj je bil moderen. Splača si torej vzeti malce več časa za to, da res ugotovite, kaj vse je na voljo in da ste pozorni na morebitne ugodnosti.

Sledil je obisk centra za socialno delo, urejanje porodniške, priznavanje očetovstva,…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.