Trebušček in osebni prostor

Ko nosečnica redno čuti gibe otroka, naj bi ga začutila vsaj 10krat dnevno. In Tian je izpolnil normo vsak dan, še preden sem dobro vstala.

Moram reči, da sem kar malce v strahu vsak dan pričakovala, ali se bo premaknil. Vsakič znova, ko se je, sem si močno oddahnila.

Odgovornost za njegovo rast in razvoj se je s temi premiki in večjim zavedanjem, da v meni raste moj sinek, še bolj okrepila.

Večanje trebuščka pa ni prineslo samo pozitivnih izkušenj. Seveda je to znak, da otrok raste, se razvija, nosečnost poteka normalno, bliža se čas prihoda mojega sinka na svet. Hkrati pa je trebušček postal središče mene kot osebe.

Vsak, ki sem ga srečala je videl samo še dejstvo, da sem noseča. Sprva me to niti ni motilo, saj je bilo moje navdušenje nad nosečnostjo izjemno in vsak dan večje. Pa vendar sem jaz še vedno oseba, torej nisem kar naenkrat postala izključno nosečnica, ampak sem še vedno Špela. In to se je nekje izgubilo. Mene, kot osebo je po novem določalo dejstvo, da sem noseča.

S časom me je to začelo motiti. Vse skupaj pa je poslabšalo dotikanje trebuščka. Naj razložim…

Navdušena sem nad tem, da me je Sašo pobožal po trebuščku in ne moti me, če to storijo tudi moja mami, oči, sestra, brat. To pa je tudi vse. Če kdo vpraša, če lahko, sem seveda pustila. Razjezilo pa me je, da so si to dovolili ljudje, ki sem jih morda srečala dvakrat v življenju.

Nosečnost in s tem večji trebušček ne pomenita avtomatsko sezono dotikanja. Marsikdo tega enostavno ne razume. Ni prijetno, v bistvu je hudo nadležno in nespoštljivo.

Zaupala sem Sašu, kaj me muči in moram reči, da je izjemno dobro zavzel vlogo mojega telesnega stražarja. Namreč, vedno se je postavil tako, da ljudje enostavno niso dobili priložnosti ali bili dovolj blizu, da bi se me lahko dotaknili. Moram reči, da je to potem postalo kar malce zabavno (vsaj meni J).

Sledile pa so še druge spremembe, priprave in novosti (sobica in oprema, šola za starše, telesne spremembe, odnos do partnerja,…).

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.