Spol in prvi premiki

Premiki v trebuščku. Nekaj čisto neresničnega, nepričakovanega, nemogočega.
S Sašom sva prišla domov iz morfološkega ultrazvočnega pregleda, kjer sva izvedela tudi spol.
Naj začnem na začetku tega dne… Ponovno pregled, ki vključuje ultrazvok in meritve vseh standardnih dejavnikov (teža, urin, pritisk).
S Sašom se prej pogovarjava, katerega spola je najin mali čudež. Kar nekaj ljudi mi je pred tem reklo, da bo punčka, glede na značilnosti moje nosečnosti. Jaz sem se odločila, da je fantek, Sašo je pa, iz navdušenja, da mi lahko nasprotuje, rekel da bo punčka.
Na ultrazvoku ginekolog pregleda vse njegove notranje organe, pokaže nama bitje srčka, roke, noge, glavico,…in potem se na zaslonu pojavi tudi lulček. Ha, »mama« vedno najbolj vé.  (V bistvu sem hudo ugibala, ampak pustimo to.)
Ultrazvok pokaže, da je najin fantek zdrav. Ginekolog pa mi tudi pove, da bi počasi bil čas, da začutim premikanje najinega fanta.
Navdušena nad tem, da lahko najinega fižolčka sedaj kličeva po imenu, ki sva si ga izbrala že dolgo nazaj, se odpraviva domov. Ulegla sva se na enega od redkih popoldanskih počitkov. Pogovarjava se o tem, kdaj in kako se pravzaprav sploh čuti, da se Tian premakne.
Strmiva v moj trebušček in filozofirava. V tistem pa odločno ven iz trebuščka samo za trenutek nastane izboklinica. Sama težko opišem ta občutek. Če si ga prej nisem znala predstavljati, ga sedaj dejansko ne znam z ničemer podobnim primerjati. Vem samo, da so me preplavili občutki novih dimenzij. Dejansko zavedanje, da raste bitjece v meni, zares je tam, premika se in Tian mu je ime.
In v tej točki, ga je videl in začutil tudi Sašo. Ni nama namenil namreč samo enega giba, ampak kar tri. In bodočemu očku so učke kar zažarele, ko je prvič začutil premikanje svojega sinka.
Naslednje dneve in tedne so zaznamovali vse bolj pogosti premiki v trebuščku. In navdušenje ni pojenjalo niti malo, pojavljala pa so se vprašanja, je bila to noga ali roka, morda komolec?
Z rednimi premiki pa je prišlo tudi štetje in skrb…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.