Poraščenost

Nosečnost prinaša velike hormonske spremembe za žensko. Lahko so to dobro vidne spremembe na telesu, obnašanju ali počutju, ali pa tiste malo bolj prikrite. Ena od sprememb, ki je doletela tudi mene, je poraščenost.

Lasje so postali bolj gosti, dlake na nogah so izjemno upočasnile rast, po drugi strani pa je trebušček pridobil kakšno. Ker pričakovanja ljudi okoli nas zahtevajo od žensk, da ne bodo poraščene po nogah, pod pazduho, po obrazu, trebuhu ali hrbtu, ter v intimnih predelih, si ne morem pomagati, da ne bi tega izpostavila.

V nosečnosti je na prvem mestu počutje nosečnice in s tem rast in razvoj otroka. Skrb za depilacijo ni ravno primarna in z vse bolj visoko nosečnostjo (vsaj na določenih delih telesa) tudi precej nemogoča, v kolikor je seveda ne izvaja nekdo namesto nosečnice.

Pa kdo sploh pomisli na to? Niti slučajno. Ženske naj bi bile vedno urejene, zakaj bi stanje nosečnosti to spremenilo, tako razmišlja vse preveč ljudi. Zame je prva oseba (poleg mene same), ki ji moram vizualno ugajati partner. Če torej on sprejema to, kot del nosečnosti in ga ne moti, zakaj bi koga drugega?

Na svojo srečo nisem imela vidnejših dlak in zatorej tudi ne nekih neodobravanj s strani okolice okrog tega. Sem pa večkrat opazila nosečnice, pri katerih je to bolj izrazito in ljudje so naravnost ogorčeni. Običajno so to ali ženske, ki še niso bile noseče, ali pa moški, ki nosečnosti še niso izkusili od blizu. Sama pa sem zgrožena.

Ne gre za to, da ne bi skrbele zase in bile urejene, tudi ko smo noseče. Nasprotno smo v tem obdobju še bolj higiensko zavedne, že skoraj obsedene :-). Gre za to, da je to del nosečnosti in so stvari večjega pomena, kot pa je kakšna odvečna dlaka.

Vsem tistim, ki ste obremenjene s tem: NE BITI!

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.