Oprema in šola za starše (1.del)

Opremljanje otroške sobe je čisto poseben projekt. Ker nisva najbolj navdušena nad nenapisanim, a hudo uveljavljenim pravilom, da je modra barva za fantke in roza za punčke, sva se odločala med zeleno in rumeno barvo za stene otroške sobe. Zmagala je zelena in pa nevtralen (glede na spol) motiv risanih junakov (Medvedek Pu).

Po tem pa notranja oprema. Nekateri priporočajo zibelko, spet drugi bolj praktično svetujejo posteljico, ki jo bo otrok lahko uporabljal do tretjega leta starosti, midva sva se odločila za slednjo.

Pa smo spet pri financah. Po »diplomiranju iz cen otroškega pohištva« sva se za ugoden nakup posteljice zatekla v tujino, saj so cene tam občutno nižje. Prav tako za previjalno mizico, ki bo z odstranitvijo dveh deščic postala lušten predalnik.

Sobo prepleskava, pohištvo postaviva in si poskušava zamisliti, kako bo izgledalo, ko bo vse to zavzel najin Tian. Nakar ugotoviva, da nekaj manjka. No, ne samo nekaj :-), kar precej; posteljnina, cunjice, oprema za previjanje in umivanje, obvezni pripomočki, ki jih novorojenček potrebuje.

Za boljši občutek, kaj vse potrebujeva, se zatečem na neomejeni vir informacij, internet. Po temeljitem iskanju in primerjanju neštetih seznamov, se odločim, da bom počakala na šolo za starše.

Šola za starše je brezplačen tečaj v devetih delih (predavanjih), kjer naj bi izvedeli več o zadnjem mesecu ali dveh nosečnosti, porodu in prvih dneh skrbi za novorojenčka. (Možna je tudi udeležba šole za starše, v prvih mesecih nosečnosti). Stroške krije zavarovalnica in odvisno od kraja bivanja je udeležba obvezna ali pa ne. Za spremljevalce pri porodu je omogočen tudi enkratni tečaj. Pri nama je bila udeležba obvezna, pa tudi če ne bi bila, sva bila odločena, da se je udeleživa.

Po urejanju papirjev in prijavi na ugoden termin, se skupaj s Sašom odpraviva na prvo predavanje. Zatohla predavalnica z več kot 40 nosečnicami, ne pa tudi s toliko spremljevalci.

Hm,… sicer razumem, da obstajajo nekatere nosečnice, ki morajo iz bolj ali manj žalostnega razloga skozi vse to same, kaj pa vsi ostali? Kot da se nekaterih partnerjev nosečnost, porod in skrb za otroka ne tiče…

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.