Odvzem krvi

Čeprav sem bila ob prihodu edina, me sestra posedi pred vrata in mi naroči naj počakam. Po nekaj minutah se mi pridruži cel razred študentov medicinske fakultete. Sestra jim odpre in jih spusti noter.

Po zares dolgem čakanju, le pridem na vrsto. Ko vstopim me ne vpraša za osebni dokument ali zdravstveno izkaznico, vzame mi napotnico in me vpraša po imenu ter priimku. Vzorec krvi bi namesto mene lahko oddala katerakoli druga ženska, ki bi ime in priimek pač prebrala na napotnici.

Usedem se in vzame mi vzorec krvi. Pred mano opravi preverjanje krvne skupine. Ker nisem prepričana o svoji krvni skupini, jo vprašam, če mi lahko zaupa, katero skupino imam. Odgovori mi, da mi bo vse rezultate posredoval izbrani ginekolog.

Medtem na list zapiše mojo krvno skupino. Potem mi pove, da je to vse. Po tem ko »neočitno« pogledam na list, katero krvno skupino imam, vstanem in grem.

Sprašujem se, ali je zares potreben tak odnos. Saj gre vendar za moje podatke in mojo kri, če že izvede testiranje pred mano, zakaj mi torej ne bi mogla zaupati rezultata. Ali je morda v tej točki postalo pomembno varovanje podatkov in informacij, ki naj bi mi jih posredoval izključno zdravnik? Hm…

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.