Oblačila v nosečnosti

Sama nosečnost in naslednji tedni potekajo še bolj brez posebnosti. Razen tega, da nimam ničesar več za obleči, kar bi mi bilo prav, je vse odlično.

Pa se odpravim po nakupih. Ponosno in veselo odmaširam v trgovino z nosečniškimi cunjicami. Seveda je ena majčka bolj lušna od druge, ko pa se ustavim pri cenah, me kar odnese ven. Razlika med navadno majčko in majčko za nosečnice je vsaj 200% pa tudi tja do 500%. Je tistih par centimetrov blaga okoli trebuščka zares toliko dražje?

Očitno pride na vrsto plan B, kupovanje v denarnici bolj prijaznih trgovinah, samo da bo šlo pač za večje številke oblačil. Brez težav in za razumno ceno dobim majčke in hlače.

Ob tej izkušnji dobim zelo neprijeten občutek, da je nosečnost postala hudo donosna tržna niša. Najbrž je tako tudi z otroškimi oblačili in opremo.

Spomnim se na eno od medicinskih sester, ki je pametno rekla: »Kot da z nosečnostjo in posledično otrokom dobimo (rodimo) zraven še eno veliko vrečo denarja.«

Pričakovano je, da otrok prinaša tudi povečanje finančnih izdatkov, nisem pa si mislila, da gre že v nosečnosti za tak izziv pri iskanju ugodnih, primernih in seveda še kako potrebnih oblačil.

Večino starih oblačil tako pospravim in nosim samo še tistih nekaj dovolj velikih. Nekako me vse tišči in zato vse, kar ni trenirka ali morda elastično krilo, ne pride na vrsto, majčke pa so že same po sebi udobne. Vedno sem dajala poudarek na to, da se moram v svojih oblačilih dobro počutiti, tokrat je to dobilo še večji in globji pomen.

H dobremu počutju in navdušenju pa ne pripomorejo samo udobna oblačila, ampak tudi premiki v trebuščku…

 

Napisal/a

2 Komentarjev to “Oblačila v nosečnosti”

 1. simex says:

  Se popolnoma strinjam …cene so abnormalne!!! Je pa en problem, če ti tudi tiste večje (nenosečniške) številke ne ustrezajo, saj si potem primoran v nakup dragih nosečniških oblačil (predvsem hlače …). Na srečo pa se najde tudi kakšen kos nosečniških oblačil v H&M-u, ki ni tako drag! 🙂

 2. aleksandra says:

  Živjo,

  cunce, ja, cunce. Trgovci so takoj našli tržno nišo in evotigana: nosečniške oblekce so drage kot žafran. Morali bi imeti samo kakšno lojalno konkurenco, ki bi nižala cene. Mlade ali izkušene šivilje, kje ste?
  Predlagam, da jih poiščemo in pomagamo ustvariti šivilnico.
  Lp, Aleksandra.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.