Prvi pregled

Kdaj ste imela zadnjo menstruacijo, je vprašala sestra po telefonu in me naročila šele čez en mesec. Tako pozno? Ta mesec je trajal res dolgo. Nisem se počutila nič drugače kot sicer, občutljivost na določeno prehrano, pa še to samo tako, da je pač nisem jedla.
Nobenih slabosti, bruhanj ali česa podobnega. V tem mesecu sva se ponovno zatekla k viru informacij, internetu in Sašo je uspel najti vzrok mojih krvavitev in vnetja. Blage krvavitve se lahko pojavijo, ko se oplojeno jajčece seli v maternico. Res pa je, da so lahko krvavitve vzrok tudi marsičesa drugega. V primeru, da v nekaj dneh ne bi ponehale bi že takrat obiskala ginekologa.

Prvi pregled. Sestra me je spraševala po teži, velikosti, kontracepciji do tistega trenutka, jemanju folne kisline, zadnjem brisu. Večkrat me je vprašala katera nosečnost po vrsti je to zame in pa o morebitnih posebnostih v preteklosti. Bila sem namreč cepljena proti virusu HPV.
Ginekolog, nasmejan kot vedno. Me pozdravi in mi čestita. V poplavi nosečnic in pacientk se zelo podrobno spomni vseh mojih predhodnih pregledov in preventivnega ultrazvočnega pregleda, ki sem ga opravila pol leta prej. Sledi ultrazvočni pregled. In takrat prvič vidim za fižolček veliko kepico, ki bo zrasla v najinega otroka. Je še kaj lepšega? Ja je…

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.