Nuhalna svetlina

Občutki ob odhodu na pregled, kjer opravijo tudi nuhalno svetlino, so bili mešani. Po eni strani sva vsekakor upala na najboljše, po drugi strani pa sva bila pripravljena na karkoli bi nama lahko povedali.
Najprej sama vstopim in po formalnostih (tehtanje, merjenje pritiska, vzorec urina,…) pridem h ginekologu. Vpraša me, če želim prisotnost partnerja in pošlje sestro po Saša. V tem času se sama uležem na posteljo in razkrijem trebušček. Ginekolog pripravi ultrazvok in pridruži se nama še Sašo. In ga zagledava…glavico, nogice, rokice, srček. Pokaže nama srček in vse 4 »žepke«, ki morajo biti prisotni. Potem pa hrbtenico. Izmeri trebušček, glavico in stegnenico, ter posluša in izračuna bitje srčka. Ko vse to meri in vnaša, reče: »Aha.«… Sama se sprašujem kaj to pomeni, dobro, slabo, nič od tega? KAJ?
Pokaže nama še glavico od spredaj, učke, nosek in usteca. Vse to seveda preko ultrazvoka, kar pomeni črnobelo. Vse izračune potem vnese v računalnik, ki izračuna možnosti za zaplete.
V tem času se oblečem in čakam, kaj nama bo povedal. Obrazloži nama številke, ki se pojavijo in pove, da so možnosti za genske zaplete manj kot minimalne. Seveda se počutim srečno in veselo. Vseskozi me že spremlja občutek velike odgovornosti za zdravje in dobrobit mojega fižolčka, čeprav bi ga sprejela kakršnegakoli, sem vesela, da je zdrav in da se dobro razvija.
Po tem nama ginekolog še pove, da je velik. Dva tedna večji kot naj bi bil ob tem času. Vprašam, če je s tem kaj narobe. Pravi, da ni problema, naj pa pričakujem velikega otročka. Po tem se poslovimo.
Velik? Hm… sama se bolj majhne rasti, je pa res da je Sašo bolj konkreten dečko (186cm). Čeprav vesela, da najin otroček zdravo raste, se kar malce ustrašim, kam pa ga bom dala?
To je v naslednjih tednih postala tema nenehnih šal in smeha. Sašo seveda ponosen na svoj velik uspeh in ob njegovem ponosu in navdušenju se zares težko obremenjujem. Nekako se sprijaznim, da bo že narava poskrbela, da bo vse kot mora biti.

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.